top of page

Tenerife life: kolem dortový hory

únor 2024

V neděli jsme se vypravili k Montaña del Palmar. Taky se jí říká “dortová hora”. Což zní moc hezky, ale pro dětskou představivost je to lehce zavádějící. Je to z kategorie Perníková chaloupka, kde se ale žádný mlsání nekoná. Svůj název má z toho, že tam kdysi probíhala těžba a chudák kopec se z toho pak sesunul, jako když si odkrojíš kusy dortu.



V průvodci, který píše o výletech s dětmi po Tenerife jsme se dočetli o dvou okruzích – 2 nebo 4 kilometry. Mariance jsou už krásný čtyři roky a tak jsme si řekli, že větší okruh zvládne levou zadní.



První kilometr byl poháněnej motivací získat další tlapku z Tlapkový Patroly, ale už v úvodu se začala objevovat ukrutná bolest nožiček. Druhej kilometr jsem na plný obrátky využívala pro strhující příběhy kaktusový pole, polorozpadlý barevný domky, barevný květy i zatoulanýho psa, ale v momentě, kdy začal lehkej kopec to dítě prostě nešlo dál.



Vzpomněla jsem si na článek o holčičce jménem Zara, která ve svých 4 letech vystoupala na úpatí Mont Everestu a pravidelně zdolává 10 kilometrů chůze divokou džunglí. Cvičte odolnost, říkali. Tak jsem začala cvičit tu svoji a vzala jsem Máju, která se zrovna vrtala v zemi, na záda.



Na třetím kilometru jsme potkali vyhlášenou restauraci Bodegón Patamero, která rozhodně stojí za návštěvu, protože takhle super restaurací na severu tolik nenajdete. Ovčí sýr s medem a chřest se šunkou a sýrem v tempura těstíčku byly nejvíc výborný a Mája to po předkrmu po strhujícím výkonu zalomila na klíně. “Vždyť nikdy přes den nespí, tak proč dneska?”





Když ji Tom vynášel v náručí spící z restaurace, tak už mi v hlavě jely choroby, který se o moji holčičku pokoušej a po 100 metrech Mája Tomovi zašeptala do ucha, že se probudí asi až u auta. Power nap ji celkem nabil a posledního půl kilometru v podstatě běžela. Potud asi o našich túrách po ostrově.



A i přes životní úskalí na cestě, je to fakt pěkná procházka, krásný okolí i restaurace, takže když pojedete kolem, nevynechejte ji!



____

Další tipy:

Moje sdílená mapa Tenerife, kde najdete oblíbená místa, restaurace a pláže.

Průvodce s výlety pro děti po Tenerife.

Když budete v téhle oblasti, nezapomeňte se vykoupat na jedný z nejkrásnějších pláží severu Buena Vista.


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page