top of page

Disneyland

Jedeme do Disneylandu! Jo!!! Jsem jako Alenka v říši divů, doslova. Je to slušná továrna na prachy, ale je dokonale vymyšlená a promyšlená do každičkýho detailu. A navíc ji vymejšlel někdo, kdo tim fakt žil a nakazil tim všechny lidi okolo. Walt Disney byl borec!


Disneyland v Anaheimu byl otevřenej v roce 1955 a je vůbec nejstarší Disney park na světě.

Zaparkujem u Kačera Donalda 3C a radši si to místo ještě vyfotíme, protože jenom kačer jich má asi sto. Pak se jede shuttle vláčkem ke kasám. Nejen děti maj voči navrch hlavy, Mickey Mousí ouška, trička, brejle a určitě i spoďáry. Vzduch se tetelí třpytkama a bublinkama z bublifuků. My jsme rozhodnutý jít do Disney Adventure Parku pro velký a prožít pád ve výtahu a srandy se Strážcema Galaxie, ale paní na pokladně se vyděsí z představy, že jsem neviděla původní Dinseyland park, protože je to klasika, a k tomu nás naláká na větší počet horskejch drah. Jdeme tam a je to dobře!


Na lodičce z knihy Džunglí máme ironickýho kormidelníka, kterej má takovou vyřídilku, že mimo práci určitě už jen mlčí a divim se, že po každodenní jízdě kolem umělejch slonů, kanibalů a piraní mu ještě nejeblo.


Ve vozejku z Indiana Jonese už začínám mít stihy z toho, co je skutečný a co ne, a v Toon townu Mickey Mouse už to nevim vůbec. V Critter country jedem na kládě tunelama vytesanejma do skály, co tam určitě dělali permoníci, jsou tam fosforeskující zajíčci a já jsem ráda, že jsem před vstupem nepožila žádný drogy.


Projdeme se kolem medvídka Pú, přes westernový městečko s horskou dráhou do Fantasylandu, kde je odpoledne a začíná už trochu přituhovat vřeštícíma dětma, kterejm dochází cukr v krvi. Protože mrňata odpočívaj, my si dáváme Pinoccia a Sněhurku jak páni a pokračujem do Tomorrowlandu, kde je Star Tour do galaxie, kde se mi v černý díře trochu přitíží a pokračujem střílet galaktický vrahouny. Končíme v ponorce v jezírku, což už je nad moje chápání, ale aspoň je tam Nemo i Dory. Celej Disneyland se rozsvítí a my jsme tak rozjetý, že si jdem dát ještě jednou Indiana Jonese, ať nežeru. Domů vyrážíme po deseti hodinách, kdy už jsme skoro sami kreslený. Byla to haluz!




Další tipy:


UBYTOVÁNÍ

Bydlet se dá samozřejmě hned za vratama parků v areálu, ale čím blíž parku jste, tím je cena vyšší. My bydleli v AirBnb v pohodový dojezdový vzdálenosti.


LÍSTKY

Dají se koupit lístky do obou parků v rámci jednoho dne, ale pokud si to chcete užít jako lidi, tak doporučuju jeden typ parku na den. Oči vám budou přecházet i tak. Za zvážení stojí koupení FASTPASSu, díky kterýmu nemusíte v peak timech čekat gigantický fronty, který sice docela rychle ubíhaj, ale i tak je to trochu opruz.



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Los Angeles

Highway 1!

bottom of page